top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıAhsen KÜÇÜKÇALIK

Suluboya'ya Yeni Başlayanların Yaptığı En Yaygın Hatalar

Güncelleme tarihi: 10 Ağu 2022

* scroll down to read in English


Atölyelerim sırasında özellikle resim yapmaya yeni başlayan öğrencilerimin yaptığı en yaygın hatalardan bahsetmek istiyorum.

  • Hata yapmaktan korktuğu için hiç başlamamak

Ne kadar yetenekli potansiyel sanatçının hata yapma korkusuyla harekete geçmediğine inanamazsınız.

Şundan emin olun ki eğer içinizde resim yapma arzusu ve isteği uyanıyorsa, bu onu başaracak potansiyele ve becerilere sahip olduğunuzu gösterir. İhtiyacın olan şey biraz cesaret ve istikrarlı bir çalışmadan ibarettir. İyi işler çalışma, disiplin ve eylemden gelir. Daha iyi şeyler biraz daha sabır ister.


  • Bir resim üzerinde çok fazla çalışmak

Tüm ayrıntılar gerekli değildir. İlginç ve ilgi çekici resimler yaratmak için gerçekçilik ve soyutlama arasında bir ilişki kurmak önemlidir. Resminizde bir illüzyon yaratmak, izleyicinin zihnine bir kapı açar ve hayal gücünü harekete geçirir. Her kimin bir şeye katkısı olursa o şeyle daha fazla bağ oluşturacaktır. Bu durumda sizin resminizle bu bağı kuracaktır.

  • Suluboyalarını aşırı kontrol etmeye çalışmak.

Su, yağlı boyadan daha farklıdır. Suyun doğasının gücünü ve özgürlüğünü anlamanız ve saygı duymanız gerekir. Size bir yaşam sırrı vereyim: "Her şey düzeltilmemeli. Mutlu kazaları görmeyi ve takdir etmeyi öğrenin." "Kazalar" sizin benzersiz olan imzanızdır. "Akışta kalmak" sözü tam da suluboya yaparken aklınızdan çıkarmayacağınız uygun bir sözdür.

  • İlham eksikliği

Fazla düşünmek hayal gücünü engeller. Bir yerden başlayın. Konunun ne olduğu hiç önemli değil. İşte size bir ipucu; Ara sıra dışarı çıkın. Rastgele, yalnız dolaşın. Bu yürüyüşler rutininizi bozacak ve yeni olasılıkları farketmenize yardımcı olacaktır.

  • Bir referans fotoğrafla nasıl seçileceğini ve nereden başlayacağını bilememek.

Her şeyden önce referans fotoğrafları kullanın. Hafızadan resim yapmak gerekli değildir. Yürüyüşleriniz sırasında telefonunuzla bile çekim yapabilirsiniz. Tüm usta ressamlar dahi konularını bakarak yapmışlardır, eğer soyut resim yapmıyorsanız tabi.

Burada okuduklarınızı beğendiyseniz bloğuma ve ve daha fazlası için YouTube Video Kanalıma abone olun, yorum yapın, beğenin ve paylaşın.

Sanatla, sevgiyle ve neşeyle kalın. Ahsen Küçükçalık




THE FIVE MOST COMMON MISTAKES OF BEGINNER WATERCOLOR ARTISTS


  • Being afraid to make mistakes so not even trying

You can’t believe that how many talented potential artists do not take action because of the fear of making mistakes, so they are not even trying. Be sure that If you have a desire for something it indicates that you have the potential and skills to achieve it . What you need is a a little bit of courage and steady work . Good works comes from study, discipline and action. Better things come with a little more patience.


  • Overworking on a painting

Overworking in watercolor won’t create a perfect outcome on the contrary it can ruin your work. I love to overwork some of the parts of the painting especially the parts which I want to attrack the first attention especially the eyes and the other parts can remain as if it is not finished. This creates an illusion at the painting and the viewer’s imagination kicks in, who has a contribution on something will create more bond to that subject


  • Trying to over control their watercolors

Water is a very magical element. It has both power and delicacy at the same time. Trying to over control watercolor spoil its free nature. Water is not like oil painting. Use a secret life hack : not everything should be corrected. Learn to see and appreciate the happy accidents . These accidents later on will be your unique signature and style .


  • Lack of inspiration

Overthinking blocks the imagination. Start from somewhere . Here is a clue for you ; Go out occasionally. Walk around randomly, alone . These walks will break your routine and help you realize new possibilities.


  • Not knowing how to choose and where to start with a reference photo

First of all use reference photos . It is not necessary to paint from memory. During your walks you can shoot them even with your phone. All master painters have painted their subjects by looking at them, unless you are doing abstract painting.


If you liked what you see and heard in this video subscribe to my channel, comment, like and share .


Stay with art, love and joy


Ahsen Küçükçalık

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Abone listemize katılın

Görsel Sanatçı / Yaratıcı Girişimci
bottom of page